Wat je moet weten voor de fotoshoot van je baby.


Gefeliciteerd met jullie nieuwste familielid! Deze eerste paar dagen en weken zijn gewoon zo bijzonder. Super dat ik dit voor jullie op beeld mag vastleggen.
Hier zijn enkele tips om jullie voor te bereiden op de newbornshoot, zodat deze zo leuk, stressvrij en plezierig mogelijk kan zijn.


Wanneer kan je best je sessie boeken:


 • In principe vanaf 20 weken zwangerschap. Kies je voor een online boeking neem dan een moment dat het dichtst bij jouw uitgerekende bevallingsdatum ligt. Is jullie baby 5 dagen voor de geplande datum nog niet geboren, neem dan even contact op dan zoeken we samen een nieuwe datum. Wordt jullie kleintje meer dan 10 dagen voor de vastgelegde datum geboren, contacteer me dan ook even.

Net bevallen maar had nog niet geboekt? Mail me even en misschien vinden we nog een

datum voor jullie newborn sessie!

 • Sessies vinden plaats tussen 5 en 10 dagen oud. Hoe eerder je me kunt laten weten dat de baby geboren is, hoe eerder we ervoor kunnen zorgen dat je een aantal datumopties hebt om uit te kiezen (er is wat marge tot 15 dagen).
 • Laat het me weten als er een bepaalde set-up of prop is die je graag zou willen dat ik gebruik. Voel je vrij om een kijkje te nemen op mijn website, Facebook of Instagram-account en als je iets ziet waarvan je wilt dat we het proberen, stuur me dan een e-mail zodat alles voor jullie klaar staat.


Op de dag van de sessie:


 • Stimuleer en houd de baby een uur of zo wakker voor de sessie. Dit helpt de baby extra slaperig te maken voor de sessie , wanneer de baby in een diepere slaap kan komen, maakt het poseren - van de ene set naar de andere gaan gemakkelijker. Een warm bad is een ideale manier om dit te doen.
 • Voed de baby vlak voor de sessie. Een volle buik zorgt voor een gelukkige, slaperige baby. Komt het zo uit dat het voedingsmoment net voor het afgesproken valt, kom dan gerust wat vroeger zodat je eerst nog kan voeden. Ook een voedingsmoment halverwege de shoot is zeker geen probleem. De shoot verloopt volledig op het ritme van jullie kleintje.
 • Neem een fopspeen mee. Zuigen is een kalmerend mechanisme en kan echt helpen je baby in een diepere slaap te brengen of troost te bieden.
 • De studio zal warm zijn. Een aangename temperatuur helpt om jullie baby gesetteld en slaperig te houden. Tijdens een newborn shoot is het voor jezelf misschien zelfs iets te warm. Draag dus geen al te warme kledij. Neem gerust een drankje mee.


 • Het is niet nodig om kledij mee te nemen voor je baby tijdens de shoot . Ik zorg voor alle wraps, hoofdbanden, hoeden, kleding en rekwisieten. Tenzij er iets speciaals is dat je wilt meenemen voor de foto's van je pasgeborene, maak je geen zorgen over outfits. Doe je kleintje wel kledij aan die makkelijk uit kan zodat je hen zo weinig mogelijk moet wakker maken. Tijdens het fotograferen houdt jullie baby steeds een pamper aan.
 • Wanneer de baby een pauze nodig heeft, nemen we een pauze. Maak je geen zorgen als je baby wat lastig wordt. Als de baby moet stoppen om te eten of zijn luier moet laten verschonen, zullen we dat zeker doen. Het is voor hen ook een heuse job om er zo schattig uit te zien.


Wat te dragen:


 • Ga voor eenvoud. Bij het plannen van je outfits voor het gezin en de foto's van broers en zussen, blijf dan bij zachte, neutrale kleuren zoals grijs of crème als de overheersende kleuren. Hierdoor blijft de focus op baby en de familieband.
 • Vermijd neonkleuren. Levendige, neonkleuren die op je huid reflexteren kunnen de tint van uw huid veranderen.
 • Voor broers en zussen raad ik een klassieke, tijdloze outfit aan. Blijf uit de buurt van logo's en shirts met schrift. Die kunnen afleidend zijn op foto's, omdat het oog onmiddellijk naar de woorden of foto op het shirt gaat in plaats van het lieve broertje of zusje.
 • Ik help je graag! Als je vragen hebt of inspiratie wilt voor garderobe of andere hulp, stuur me dan een e-mail. Je kan als mama ook steeds gebruik maken van de cliënt closet.
 • Leun achterover en geniet van de sessie. Het klinkt cliché, maar het is waar - deze tijd gaat zo voorbij, neem het in je op! Ik wil dat je plezier hebt bij het bekijken van de eerste fotosessie van jullie kleintje. Het wordt fantastisch! Tot binnenkort!